همانطور که میدانید تور استانبول سفر به شهری است که دروازه ای است بین دو مجموعه کشورها اصلی آسیا و اروپا و به همین منظور دارنده اشکال و اقسام تمدن های متنوع و یگانه فی مابین عامه مردم بوده و از این رو تماما ارگانیک هست که از لحاظ طبع و طعام در مسافرت به استانبول شاهد تنوع فراوان متعددی باشید و همینطور قابلیت این را دارید که خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در استانبول را آزمایش نمائید و این که شهر استانبول پایتخت فرهنگی اروپا بوده که یک کدام از دوستداشتنی ترین هدف های توریسم برای گردشگر ها در جهان بوده که هر ساله کلی مسافرعلاقه مند به مورخ و سنت برای بازدید فرهنگ و تمدن و آداب و رسوم مردمان استانبول از سرتاسر عالم بهاین شهر میایند و دیدنی است بدانید که به قدری تنوع غذایی بالایی در ورود به استانبول به دیده میخورد که فارغ از شک می توان آن را یک معدن طلای بزرگ و چشمگیر از لحاظ غذاهای خوش آب و رنگ و لذیذ ترکی دانست .
کسانی که به استانبول مهاجرت می نمایند , مخصوصا ما اهل ایران ها که شیفته خرید کردن هستیم , نباید مشاهده از بازار بزرگ استانبول را از دست بدهیم . ۵۰۰۰ دکان مو جود در بازار بزرگ استانبول , این بازار را به یکیاز مطرح ترین بازارهای سرپوشیده عالم تبدیل نموده است .
بیش تر از یک چهارم میلیون بازدیدکننده طی روز از این بازار دیدن می نمایند , سوغاتی نظیر طلا و جواهرات و جواهر , گلیم بافت و قالیکوچک , ادویهجات , عتیقهجات و سرامیکهایی که با دست نگارگری شدهاست را در بازار بزرگ استانبول پیدا خواهید کرد .
عمر این بازار به سال ۱۴۶۱ میلادی برمی گردد و امروزه دو مسجد , چهار چشمه , دو خزینه یا این که گرمابه بخار , و جواهیر بدستان ( جایی که در آن کمیابترین و با ارزشترین کالاها پیدا می شود ) را در خویش جای داده است . اینجا جایی است که خریداران میتوانند سکههای کهن , طلا و جواهرات و جواهر با سنگهای قیمتی , سلاحهای تزیینی و مبلمان عتیقه را پیدا نمایند .
آب انبار باسیلیکا از قرن ششم , پس از اینکه به امر جاستینان اولیه , امپراتور روم ساخته شد , منابع آب ساکنان استانبول را تأمین می نماید . مسافرانی که از این سازه دیدن می نمایند و تکنولوژیای که رومیان باستان برای ساخت این آب انبار به کار گرفتهاند را تماشا می نمایند , به شدت شگفتزده می گردند .
در طول ۶۷ متری , ساختمان بلند گالاتا بر فراز عرش استانبول حکومت می نماید , تماشا از این جاذبه توریسم استانبول به شما دیدگاهی خوب از شهر کهن و محیط اطرافش می دهد . این ساختمان بلند سنگی که مرتبط با قرن ها وسطی است , تحت عنوان ساختمان بلند مسیح هم شناخته می شود و بلندترین ساختمان در استانبول بود که در سال ۱۳۴۸ ساخته شد .
هنوز نیز بلندترین ساختمان استانبول است . این ساختمان بلند در طی قرنها تغییر و تحول و تعمیر شدهاست , در یک زمان از گالاتا تحت عنوان ساختمان بلند چشم بانی برای تشخیص حریق به کار گیری می شد .
اگر قصد مسافرت به مرزو بوم ترکیه و شهر استانبول را دارید و هیچ پیشزمینهای نیز درمورد این مرز و بوم در ذهنتان نیست , عالی است بدانید که قرار است به بزرگترین و جذابترین شهر ترکیه هجرت نمائید ; شهری به هم ریخته که در کنار «تنگهی بُسفُر» و «دریای مَرمَره» , دو قارهی آسیا و اروپا را بههم وصل میکند و صرفا شهر دنیاست که در دو مجموعه کشورها قرار گرفته است . استانبول شهری است مملو از رنگ , مسجد , موزه , کافههای خیابانی و رستورانهای پُر از مزه و رنگ در کوچهپسکوچههای سحرآمیز , بازار , دکان , راءس خرید و یک عالم طعم و خوراکی , غذای لذیذ و خوشمزه و جاذبههای توریسم دوچندان . همراه ما باشید , میخواهیم نکاتی در رابطه جاهای جذاب استانبول و کارهایی که میتوان انجام بخشید را برایتان بگوییم که کمکتان مینمایند لحظات خاطرهانگیزتری را در مسافرت به استانبول تجربه نمائید .
در صورتیکه قصد خرید ادویههای خوشعطر ترکی و مدیترانهای , خاویار , شیرینیهای سنتی ترکی نظیر باقلوا , پنیر ترکی , موم عسل , آجیل و اشکال مغزها , میوهی کم آب , قهوه ترک و اشکال چای از سرتاسر عالم را دارید , بازار چاشنی بنا شده در محلهی «اِمینونو» یک مقصد رؤیایی برای شماست .
بازار چاشنی استانبول که به بازار مصریها نیز پر اسم و رسم است , در حقیقت دومین مجموعهی سرپوشیدهی شهر استانبول بعداز «بازار بزرگ» معروف این شهر است که در طول حکومت عثمانی با پول مالیات گرفتهشده از کاروانهای مصری , تشکیلشده و اتفاقا اکثر چاشنی و بقیه کالاهای بازار را نیز همین کاروانها تأمین میکردند .
مهم ترین وعدهی غذایی مردمان ترکیه ناشتایی است و به همین خاطر غالبا بهصورت خانوادگی صرف می شود . صیفیجات , گوجهفرنگی , خیار و گونه های فلفل از جمله موادی میباشند که در ناشتایی بههمراه پنیر , تخممرغ , زیتون , عسل , خامه و شیر خورده میگردد . بورک پنیر , نانهای محلی هر حیطه , نان ذرت و نان حلقهای یا این که سیمیت , من جمله اجزای با اهمیت این وعدهی غذایی بهشمار میروند .
«آدانا کباب» ( Adana Kebab ) به عبارتی کوبیدهی اهل ایران ولی با مزه تند و تیز و مملو از فلفل و گوشت گاو یا این که مخلوطی از گوشت گاو و گوسفند است . گوشت چرخشده را با مخلوطی از پیاز , سیر , ادویهجات و ترشیجات منحصر ترکی مزهدار می کنند . ادویههای ترکی منحصربهفرد می باشند که از مخلوط مواد و ادویههای گوناگون تشکیل شدهاند . این مخلوط دربرگیرنده سماق , پاپریکا , تخم رازیانه , دانهی کنجد , زیره , دارچین , فلفل شیرین , نعناع و پونهی کوهی است . در مرحلهی پخت , گوشت مزهدارشده را نظیر کباب کوبیده به سیخ می کشند و روی حریق کباب می نمایند و با پیاز و سبزی و گوجهکبابی سرو میکنند .
یکیاز محله ها تاریخی و مرفهنشین شهر استانبول «دهکدهی ببک» در سواحل اروپایی تنگهی بسفر و در محدودهی منطقهی بشیکتاش است که در قبل پاتوق ماهیگیران یونانی بوده است و به طور معمول گردشگران از آن غافل می گردند . قدمزدن در حاشیه دریا این محله , تماشای خانههای حیاط دار و کاخهای ییلاقی , صرف صبحانهی ترکی و قدمزدن در بوستان ببک , مسلما روزی هیجانانگیز و بهیادماندنی را برای شما رقم میزند .
در صورتی میخواهید به خیابان «استقلال» و عرصه «تکسیم» ( تقسیم ) بروید خوب تر است پیش از آن بدانید که قرار است به یک محلهی امروزی بروید که بردن خودرو و دیگر وسایل نقلیه به خیابان سنگفرش استقلال ممنوع است . در حقیقت خیابان استقلال از عرصه تکسیم استارت میشود و بخش اعظم مرکز ها امروزی خرید , مغازههای آنتیکفروشی , گالریهای نگارگری هتلهای شیک , سینماها , کافهتریاهای دنج در کوچهپسکوچهها و گونه های غذاها و شیرینیهای محلی بهعلاوهی اشکال برندهای بینالمللی فستفود از مک دونالد گرفته تا برگرکینگ و کی اف سی درین خیابان و عرصه تکسیم واقع شدهاند . چهت نیل به خیابان استقلال , اشکال وسایل نقلیهی همگانی تا عرصه تکسیم دردست شماست . در صورتیکه نیز حوصلهی پیادهروی ندارید سوار مینیبوسهای برقی قرمز رنگ خیابان استقلال گردید که در مسیر ویژه جنبش مینمایند .